ARB Airlocker RD128 - Front Axle - Land Rover Defender (1993>)

ARB Corporation

De ARB Airlocker is een op luchtdruk bediend sperdifferentieel. Complete kit excl. compressor.Incl. BTW € 1.095,00 Excl. BTW € 904,96
 • op bestelling
  • Levering < 5-8 dagen
  • Gratis verzending in NL + BE

  iDeal Mister Cash Visa MasterCard Maestro PayPal Sofort Giropay

  Omschrijving

  Een niet-aflatende inzet voor onderzoek en ontwerp, het gebruik van hoogwaardige materialen en een compromisloze benadering van productie hebben allemaal bijgedragen aan het succes van de ARB Air Locker in meer dan 100 landen over de hele wereld. Ontworpen en vervaardigd in Australië, ARB Air Lockers verbeteren de tractie van je 4 × 4 op vrijwel elk terrein, of het nu gaat om rots, klei, grind, zand, sneeuw of modder.

  Nu met een ultramodern tweedelig ontwerp beschikbaar over het hele assortiment, gesmede tandwielen voor de ultieme sterkte en duurzaamheid, en een toonaangevende garantie van vijf jaar, zijn ARB Air Lockers beter gebouwd en beter ondersteund dan ooit tevoren .

  De meeste 4x4 voertuigen sturen hun aandrijving, als men in zwaarder terrein komt,&nbsp; naar de wielen met de minste weerstand. Dit gebeurt omdat een standaard differentieel is ontworpen om elk wiel onafhankelijk te kunnen laten draaien om zo sturen mogelijk te kunnen maken. Helaas betekent dit als &eacute;&eacute;n of meer wielen geen grip meer hebben (in de modder, los zand, sneeuw of op gladde rotsen) een standaard differentieel alle kracht zal sturen naar de het wiel dat g&eacute;&eacute;n tractie heeft. Met een ARB Air locker zorg je ervoor dat beide wielen op dezelfde as evenveel kracht krijgen vanuit de aandrijflijn. Hierdoor is meer tractie verzekerd.

  De oplossing

  De ARB Air Lockers zijn gemaakt om 100% grip te bieden wanneer het nodig is. Dit zonder in te boeten op de rijprestaties van je voertuig op de snelweg. Wat je nodig hebt is een ingebouwde 12 volt luchtcompressor die de Air Locker (het vergrendelingsmechanisme in het differentieel) kan activeren (en deactiveren). Dit geeft je de tractie) die je nodig hebt. Alles met een druk op de knop en vanuit je bestuurdersstoel.

  Het voordeel van de ARB Air Locker ligt in het pneumatisch bediende vergrendelingssysteem in het differentieel. Wanneer geactiveerd, voorkomt de Air Locker dat de differentieelwielen gaan draaien en voorkomt zo dat de assen onafhankelijk van elkaar draaien. Hiermee worden beide wielen direct op de rotatie van het kroonwiel vastgezet en behoudt het voertuig te allen tijde maximale tractie. Wanneer ontgrendeld, werkt het net als een conventioneel 'open' differentieel.


  Specificaties

  Artikelnummer ARB-27-004616
  Merk ARB Corporation
  Land van herkomst Australië
  Diameter as 31.5 mm
  Spiebanen 24
  Ratio 3.54
  As Voor
  Typering as Rover type
  Automerk Land Rover
  Model Defender 110, Defender 130, Defender 90
  Materiaal RVS
  Kleur/afwerking Zwart
  Garantie 5 Jaar (beperkt)
  Netto gewicht 11 kg
  Wat zit er in de doos? 1 x ARB Airlocker RD128 - Front Axle - Land Rover Defender (1983-1993)

  1 x Activation switch

  1 x Solenoid valve

  1 x Air line

  1 x Set bulkhead fittings

  1 x Fitting instructions