James Baroud Evasion Evolution White Standard

James Baroud

Met de James Baroud Evasion daktent is reizen met een daktent opnieuw uitgevonden. De Evasion biedt een comfortabele ruimte voor 2 volwassenen om rechtop te zitten aan beide uiteinden van de tent. Met zijn panoramische ramen van 360 graden circuleert de lucht vrijelijk door de tent in warmere klimaten.


Incl. BTW € 2.650,00 Excl. BTW € 2.190,08
 • special order
  • Levering in 2 á 3 weken
  • Gratis verzending in NL + BE

  iDeal Mister Cash Visa MasterCard Maestro PayPal Sofort Giropay

  Omschrijving

  • De Evasion Evolution is een daktent met een parallel te openen dakschaal. De interne hoogte is overal 98 cm. De Evasion Evolution heeft een slaapgedeelte van 198 x 140 cm.
  • De opening vindt plaats door middel van vier gasveren na het losdraaien van de twee sluitingen aan de voor- en achterzijde van de daktent. 
  • Alle hardschalen daktenten van James Baroud zijn volledig uitgerust en hebben aan drie zijden royale twee-laags deuren met horren. Deze deuren zijn heel gemakkelijk van binnen en van buiten op te ritsen. Ze zijn op te rollen en kunnen met klittenband vastgezet worden. Voor een aangename ventilatie zijn de deuren ook vanaf de bovenzijde te openen. Alle deuren kunnen aan de onderkant nog extra met klittenband volledig worden afgesloten, zodat het afgesloten is voor regen en ongedierte. De Evasion Evolution heeft ook aan de voorkant nog een van buitenaf afsluitbare en tegen inregenen beschut ventilatiegat, ook voorzien van muggengaas.
  • Door het ingenieuze ontwerp van de daktent is het tentdoek in zijn geheel via een geleiderail verbonden met de kunststof buitenschalen en niet simpelweg vastgeklonken als bij de concurrerende tenten.  
  • James Baroud gebruikt als tentdoek het All Season Touring (TM) tentdoek van TenCate Het zeer hoge kwaliteit tentdoek van polyester is relatief licht (240 gr/m²), maar toch sterk en duurzaam. De zesvoudige micro-poreuze acrylaatcoating maakt het waterdicht, ademend en weersbestendig. Een ander voordeel is dat het ook vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken is. De voor de tent gebruikte kleuren tentdoek reflecteren het zonlicht en verminderen de opwarming in de tent.
  • Een in het tentdoek geïntegreerd elastiek vereenvoudigt het sluiten van de tent. Hierdoor vouwt de tent tijdens het inpakken uit zichzelf naar binnen, zodat bij het sluiten van de buitenschalen het tentdoek daar niet tussenkomt. Vooral voor hoog opgebouwde voertuigen is dit een enorm voordeel. Het geintegreerde elastiek helpt niet alleen bij het sluiten van de tent, maar houdt ook in open toestand het tentdoek gespannen en voorkomt daarmee het vervelende en luid klapperen in de wind. Ook de uifels zijn zo ontworpen dat ze niet gaan flapperen in de wind. Het tentdoek is ondoorzichtig en daardoor is het in de tent altijd donkerder dan buiten. Wie wakker wordt met de zon, zal dat waarderen.
  • James Baroud tenten zijn ontwikkeld om alle weersomstandigheden te kunnen trotseren. Alle ritssluitingen zijn aan de buitenzijde voorzien van een waterdichte afsluiting en zijn bestand tegen windsnelheden tot 96 km/h.
  • Voor een goede binnenklimaat in de tent is de bovenste dakschaal voorzien van water- en stofdichte ventilatieopeningen. In de Evasion Evolution daktent heeft een onderhoudsvrije ventilator op zonne-energie (in de zomer frisse lucht en bij koud weer voert het vochtige lucht af naar buiten). De gebruikstijd van de ventilator met een volledig opgeladen batterij is 8 uur. De ventilator is waterdicht, zeer geruisarm rustig en handmatig uit te schakelen. 
  • De schaaldelen bestaan uit glasvezel-versterkte polyester. De speciale vormgeving verhoogt de aerodynamica en tegelijkertijd zorgt het voor een uitstekende stabiliteit en een laag gewicht. De onderste schaal is voorzien van een isolatielaag die afkoeling bij lage temperaturen tegengaat. Tevens vermindert het de vorming van condens en draagt zo bij aan een hoog slaapcomfort.
  • Het openen van de tent gaat snel en eenvoudig door middel van vier gasveren. De tent is in minder dan 10 seconden opgezet en met een beetje oefening binnen een halve minuut weer geheel te sluiten.
  • Het comfortabele high-density foam matras met een dichtheid van 28 kg/m³ is voorzien van een gemakkelijk te verwijderen, wasbare katoenen hoes..
  • De dakschaal is gevoerd met een warmte en geluid isolerende textiellaag en is voorzien van een ruim opbergnet. Afhankelijk van het model tent kunnen zijn er
  • De Space Evolution tent wordt geleverd met een oplaadbare LED-zaklamp die zowel met een sigarettenaansteker of in een stopcontact is op te laden. De lamp kan gemakkelijk worden vastgemaakt aan de klittenband die rondom aan de binnenzijde van de dakschaal is gemonteerd.
  • Alle James Baroud tenten zijn voorzien van een in lengte verstelbaar en ook op blote voeten aangenaam te gebruiken telescopische aluminium ladder. De ladder wordt geleverd in een beschermende hoes, zodat deze tijdens de reis in de tent kan worden meegenomen zonder iets te beschadigen of vuil te maken. De maximale lengte van de ladder is 225 cm. Op verzoek is een versie van 244 cm lengte leverbaar.
  • Montage van de tent op de auto geschiedt het beste op dwarsdragers. De bodemschaal van de tent is voorzien van twee stevige aluminium C-profielen. Hierin kunnen de zes meegeleverde montagebeugels geschoven en vastgezet worden op de dwarsdragers. Bij off-road gebruik raden wij je aan om drie of vier dakdragers te gebruiken.

  Specificaties

  Artikelnummer JB-10-003956
  Merk James Baroud
  Land van herkomst Portugal
  Afmeting Medium
  Tentdak Kunststof deksel
  Materiaal Fibreglass
  Afmetingen (ingeklapt) L2040 x W1430 x H335 mm
  Afmetingen (uitgeklapt) L2040 x W1430 x H1000 mm
  Kleur doek Grey
  Kleur deksel White
  Aantal personen 2 Volwassenen
  Ontwerpkwaliteit Galsvezel versterkt polyester
  Bescherming tegen weersinvloeden Waterdicht en getest met windsnelheden tto 96 km/u (60 mph)
  Luchtweerstand Aerodynamisch design
  Opbergruimte Opbergvakken aan de binnenzijde
  Comfort Oplaadbare LED-lamp inbegrepen
  Gebruiksgemak Openen gaat met 4 gasveren
  Ventilatie Op zonnenergie aangedreven ventilator
  Muggengaas Alle ramen/openingen zijn voorzien van hoogwaardig anti-muggengaas
  Dikte matras 75 mm
  Matras Traagschuim met afritsbare hoes
  Garantie 5 Jaar (beperkt)
  Afmeting verpakking L2200 x W1500 x H400 mm
  Netto gewicht 55 kg
  Gewicht incl. verpakking 70 kg
  Wat zit er in de doos? 1 x James Baroud Evasion Evolution White Standard

  1 x Aluminium ladder